Noc s Andersenem

9. 04. 2024 | Kategorie: Soutěže, Zábavné, Škola, Žáci
4.B vyhrála Noc s Andersenem

"Naše čtvrtá třída není žádná bída. Neví co je strach, nepotká je krach. Rádi si zazlobí, úča to nepoví. Pojďte všichni za náma,budem kalit do rána." Toto je část písničky, kterou jsme se loučili s Nocí s Andersenem. Vezmeme to ale hezky od začátku...

22.3. jsme díky výhře v soutěži Kufrování, pořádané Městskou knihovnou Rakovník, strávili večer s Andersenem. Po krásném přivítání, rozdělení do družstev a zmínění důležitých pravidel (za mě nejlepší pravidlo: "Paní učitelka je tady na dovolené." :-)), jsme se všichni vydali na procházku městem.

Doprovázela nás živá hudba na kytaru, šli jsme a zpívali. Zahráli si několik her venku a vydali se zpět do knihovny. Hry nás provázely celý večer. Smáli jsme se, běhali, odpočívali, hledali pohádky, poslouchali pohádky a spoustu další zábavy. V každé hře byl schovaný úkol, který zjišťoval, jak děti dávají pozor a kolik si toho pamatují. Samozřejmě nechyběl ani čas na večeři, to byla veliká sláva. Výborná kaše s řízkem u někoho způsobily víc radosti než celá akce :-D. 

Městská knihovna Rakovník letos slavila 20. výročí Noci s Andersenem, i my jsme se účastnili oslavy, a tak k řízku s kaší přibyl ještě kousek výborného dortu. Celá tato akce byla pro děti, dle jejich slov, naprosto úžasná a nejlepší, jakou kdy zažily. Dlouho si uchovají v paměti nejen vedoucí týmů, tvoření přírody s vodou, oblékání vedoucích nebo nakupování. Jediná negativa, která někteří zmínili, bylo málo řízků. Nyní by se hodila i pohádka O Otesánkovi. 

Celému týmu Městské knihovny Rakovník a dalším zúčastněným velké díky za úžasný večer, na který budeme VŠICHNI dlouho vzpomínat. :) 

 

Lenka Perglová